![](https://www.staryotec.sk/wp-content/uploads/2024/05/logo.920e81c7.png)
Menu
E407a - Guma Euchema
Charakteristika:
Guma Euchema je karagénan s vyšším obsahom celulózy a vyskytuje sa v červených morských riasach (druh Eucheuma spinosus alebo Eucheuma cottonii). Používa sa ako stabilizátor, zahusťovadlo, želírujúca látka a emulgátor.
Použitie:
Guma Euchema zlepšuje gélové vlastnosti potravín, zlepšuje textúru dezertov a mrazených mliečnych výrobkov a v spracovaných mäsových výrobkoch pôsobí ako emulgátor. Ďalej sa pridáva do nízkotučných jogurtov, zmrzlín a cukroviniek.
Výroba:
Získava sa z červených rias pôsobením horúcej zásaditej vody.
Jasne zakazujeme akékoľvek použitie časti alebo celého obsahu týchto stránok, ich reprodukciu, kopírovanie, úpravu a najmä prezentáciu na iných internetových stránkach bez našeho výslovneho súhlasu.
![](https://www.staryotec.sk/wp-content/uploads/2024/04/fp_logo3.b3c5ed0a.png)