![](https://www.staryotec.sk/wp-content/uploads/2024/05/logo.920e81c7.png)
E403 - Alginát amónny
Charakteristika:
Alginát amónny je amónna soľ kyseliny alginovej, ktorá sa získava z hnedých rias. Používa sa predovšetkým ako stabilizátor, zahusťovadlo a želírujúca látka.
Použitie:
Alginát amónny sa používa ako stabilizátor, zahusťovadlo, emulgátor a želírujúca látka do zmrzlín, mrazených dezertov, pudingov, jogurtov, do krémov, poliev, omáčok, džemov, nízkotučných dressingov, majonéz a na potieranie koláčov a ďalších sladkých produktov. Ako zahusťovadlo vytvára s ďalšími hydrokoloidnými gélmi stále gélovité produkty.
Výroba:
Priemyselne sa vyrába vnesením amoniakového plynu do roztoku kyseliny algínovej.
Jasne zakazujeme akékoľvek použitie časti alebo celého obsahu týchto stránok, ich reprodukciu, kopírovanie, úpravu a najmä prezentáciu na iných internetových stránkach bez našeho výslovneho súhlasu.
![](https://www.staryotec.sk/wp-content/uploads/2024/04/fp_logo3.b3c5ed0a.png)