![](https://www.staryotec.sk/wp-content/uploads/2024/05/logo.920e81c7.png)
Menu
E356 - Adipan sodný
Charakteristika:
Adipan sodný je sodná soľ kyseliny adipovej. Používa sa na úpravu kyslosti.
Použitie:
Adipan sodný dodáva potravinám chuť a používa sa ako regulátor kyslosti. Túto látku môžeme nájsť v náplniach a polevách jemného alebo trvanlivého pečiva, v cukrárskych výrobkoch, dezertoch a v nápojoch v prášku.
Výroba:
Priemyselne sa vyrába pridávaním hydroxidu sodného do kyseliny adipovej.
Skóre škodlivosti:
![safety-score-2 safety-score-2](https://www.staryotec.sk/wp-content/uploads/elementor/thumbs/safety-score-2-qnh9wygxqehd5qfg55av9q3ql51zidypc9vkb4llys.png)
Zaradené do skupiny:
Kyseliny a regulátory kyslosti
Zdroje:
Víme, co jíme? Dr. Tereza Vrbová – [kniha]
Jasne zakazujeme akékoľvek použitie časti alebo celého obsahu týchto stránok, ich reprodukciu, kopírovanie, úpravu a najmä prezentáciu na iných internetových stránkach bez našeho výslovneho súhlasu.
![](https://www.staryotec.sk/wp-content/uploads/2024/04/fp_logo3.b3c5ed0a.png)